CALL NOW: (400) 450-2428

Pozovite nas

064 284 84 19

E-Mail:

nikolakrim@gmail.com

Održavanje nameštaja

Nameštaj od drveta je jedna od najčešćih stvari koje se mogu naći po stanovima, bilo da je antikvitetni namešstaj, ili onaj prelepi sto za ručavanje, svi ti komadi imaju zajedničku osobinu - neophodna im je nega i održavanje.

Mada većina ljudi smatra da je dovoljno ponekad prebrisati drvo od prašine da bi očuvalo dobar izgled, to je veoma daleko od istine. Drvo je osetljivo na promene temperature, svetlost i vlažnost vazduha, što znači da je neophodno povremeno obratiti malo više pažnje na ovakav namestaj.

Namestaj Stojanovic

 

Evo nekoliko saveta koji će Vam pomoći da sjaj drveta traje znatno duže od uobičajnog:

Nemojte koristiti jeftina sredstva, niti ona koja sadrže azot. Ionako novac nije siguran garant kvaliteta, oni najjeftiniji proizvodi sadrže agense koji nanose vise štete nego koristi. Koje god sredstvo da koristite, neka ono ne bude prejako, nek ne sadrži azot, i to će biti dovoljno da se nameštaju ne nanosi nepopravljiva šteta. Najčešće je dovoljno preči mokrom pa suvom krpom, a u zavisnosti od podloge, ponekad je dozvoljen i veoma blagi deterdžent.

Držite nameštaj daleko od sunčeve svetlosti. Ovo je opšte pravilo, jer direktna sunčeva svetlost nije dobra ni za jednu vrstu nameštaja. Uvek je preporučljivo da se stvari čuvaju u stabilnim uslovima, jer UV zraci prave veoma brzu i vidljivu štetu drvenim površinama.

Održavanje drvenog nameštaja nije težak posao, ukoliko se obavlja redovno. Drvo ima poseban starinski šarm, a pravilno ophodjenje će učiniti da taj šarm traje mnogo duže.